2012. november 9., péntek

Édes Istenem, mi ez?


Laci blogján olvastam erről. Nem tudtam eldönteni, hogy most dicsérte, vagy szidta. Inkább az előbbi, én viszont nem fogom dicsérni. Persze megértem, ha az ember büszke a munkásságra, mimnél hamarabb meg akarja mutatni magát. Nincs is ezzel semmi baj, ez dicséretes, de ha nem kap pár építőjellegű kritikát az illető, akkor nehezen fog tudni fejlődni.



„Látszik, hogy aki elkövette, tud rajzolni, és jól bánik a digitális ecsettel is. Bár a szőke nő a bal mellétől a hátáig 2,2 cm, a dereka pedig 0,7 cm, és ez itt fura, de végül is nincsenek lényeges elrajzolások, és a borítót jónak mondanám.

Istenem, Laci, hogy mondhatsz ilyet? Lehet, hogy a Photoshoppal jól tud bánni az illető, jól használja az ecsetet, kiválóan tud színezni. Azt is majdnem elismerem, hogy tud rajzolni, jó úton halad, de hogy néz ki az a nő? Könyörgöm?

„…mégis látszik rajta a gondos munka, és iskolát végzett embernek gondolom a rajzolót…”

A borító sem felnőtt munka, sok a felesleges dolog rajta, de arról csak annyit, hogy a kevesebb néha több. Ennél nincs jobb tanács. A rajzot illetőleg, aki iskolát végzett, az nem rajzol ilyen anatómia pontatlansággal. Borzalmas, ahogy megrajzolta a kedves alkotó. Aki iskolát végzett nem rajzol ekkora csöcsöket! Könyörgöm! Mert minek neki ekkora? Szerintetek ez jó? Jól áll neki? Francokat! Sokkal szexisebb lenne a karakter, ha formás normálméretű mellei lennének, nem ilyen szörnyen elnyújtott testalkattal. Hát bántja a szemet! Ilyet felnőtt ember nem rajzol, ez középiskola 9-10. osztály. Van mindenkinek egy saját stílusa, ezt nem firtatom, de az a nő el van túlozva!
             



Mintha csak a kilencvenes éveket rúgnánk újra. Akkor rajzoltak ilyen nőket. Mintha Rob Leifeldet látnám. (Bár ő még ma is így rajzol.)
Na, nem kanyarodok el a témától Leifeld más tészta. Kedves alkotónk izmos embert tud rajzolni, látszik, hogy abban van gyakorlata, de az a tartály a hátán nem áll jól, teljesen más szögben van, hogy kapcsolódik az ott bármihez is? Ajj az a nő… Istenem, nem tudok másra gondolni! Megőrülök! Nem bírom, nem is értem miért kínzom magam ezzel, hogy mondatba próbálom foglalni a hibákat.
            Amit még megjegyeznék, mielőtt egy vérömleny elönti az agyamat: nem is vagyok benne biztos, hogy a kedves alkotó, egyáltalán rajz iskolába jár. Ha oda járna, nem rajzolna ilyen nőt. Rengeteg könyv létezik, az internet is tele van ilyesmikkel, hogy miként kell képregényt rajzolni. Én azokkal nem vagyok kibékülve, mert ha az alapján tanulsz meg rajzolni, akkor ez lesz az eredménye. Hiába szuperhős, hiába van tekintélye, hiába kell úgy ábrázolni, hogy az erő sugározzon belőle, de nincs olyan hülye, aki kétméteres terpeszben állna, mint itt ez a nő A nők kecsesen állnak, láttál már nőt így állni? Mit gondolnál róla, ha mennél az utcán, és látnál egy nőt, aki kétméteres terpeszben állva vásárol hotdogot, mer' én tuti, hogy elkerülném. Tanulj meg szépen realisztikusan rajzolni, aztán majd azt leegyszerűsítheted, úgy majd kialakul a stílusod. Kedves alkotó bárki is légy, jó az út, amin jársz, azt tanácsolom neked, rajzolj sok nőt, de rengeteget! Aztán nézegesd vissza a rajzokat, úgy majd te is megláthatod, miről beszélek. Ja és még valami, ne rajzolj ekkora melleket, ember! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése